Stav aproximace českého právního řádu dle standardů Evropských společenství - Bělohlávek, Alexander J., 1968-2024; Nerandžič, Zoran (1999)
Dne 1. 2. 1995 vstoupila v platnost Evropská dohoda o přidružení mezi ČR a ES - tzv. "asociační dohoda" - která byla publikována ve Sbírce zákonů ČR pod číslem 7/1995 Sb. Z důvodu objevující se kritiky ze strany Evropské unie za nedostatky v procesu přizpůsobování našeho právního řádu standardům EU (a tím i nedostatečnou připravenost ČR ke vstupu do EU), se autoři rozhodli pro krátké resumé a rozbor stavu aproximace čs. právního řádu ve srovnání se standardy EU, tak jak tento úkol vyplývá z "asociační dohody".
Keywords: evropská integrace; evropské právo; harmonizace práva; European integration; European law; harmonization of laws; Česko; Czechia