Rizika budoucí ústavy EU - Plecitý, Petr, 1970-
Autor hodnotí obsah dokumentu, který vytvořil Evropský konvent se záměrem prosadit jej jako ústavu Evropské unie. Přijetí dokumentu by vedlo k posílení federativního uspořádání EU, k posílení institucí EU, k přesunu kompetencí na evropskou úroveň, k rozšíření hlasování kvalifikovanou většinou do jiných oblastí, k posílení pozice velkých států a k velmi mírnému posílení role národních parlamentů v rámci rozhodování EU.