Přechodná období jako nástroj flexibility při rozšiřování Evropské unie - Šlosarčík, Ivo, 1974- (2004)
Autor se zaměřuje na pozici přechodných období spojených s rozšiřováním Evropské unie ve struktuře evropské integrace a na jejich vliv na flexibilitu uvnitř EU. Analyzuje historický vývoj přechodných období v procesu evropské integrace, přináší přehled přechodných období vyjednaných jednotlivými státy přistupujícími v roce 2004 a zabývá se specifickými otázkami přechodných režimů pro Českou republiku.
Keywords: Evropská unie; rozšíření Evropské unie; evropské právo; evropská integrace; dějiny evropské integrace; European Union enlargement; European law; European integration; history of European integration; Česko