Prioritou je hospodářský růst : přibližování ČR k EU - Vintrová, Růžena (1999)
Velké podhodnocení cenové a mzdové hladiny v České republice oproti zemím EU představuje závažné riziko při našem začleňování do Unie. Cenové a mzdové rozdíly se přitom nepodaří odstranit bez dostatečně silného ekonomického růstu.
Keywords: Evropská unie; evropská integrace; cenová politika; mzdy; inflace; European integration; price policy; wages; inflation (finance); Česko; Czechia