Právní zakotvení institutu referenda v ústavním pořádku České republiky - Šimíček, Vojtěch, 1969-
Autor si všímá zakotvení referenda o přistoupení České republiky k Evropské unii v ústavě České republiky a zakotvení referenda obecně, rozebírá základní charakteristiky referenda o přistoupení ČR k EU a některé problémy spjaté s úpravou referenda o přistoupení.