Právní a politická kritéria pro vstup do EU - Šišková, Naděžda, 1957-
Autorka upozorňuje, že státy ze skupiny asociovaných zemí, se kterými byly sjednány Evropské dohody musí splňovat tzv. kodaňská kritéria - politická a ekonomická a být schopni převzít závazky vyplývající z členství včetně plnění cílů politické, hospodářské a měnové unie.