Politická ekonomie východního rozšíření Evropské unie - Kučerová, Irah, 1959-
Tématem článku je rozšiřování Evropské unie v roce 2004, kdy přistoupí deset států střední a východní Evropy. Autorka si všímá rozšiřování Evropské unie obecně, vysvětluje specifika rozšíření o středoevropské a východoevropské státy a uvádí náklady a výnosy rozšíření.