Podpora rozvoje venkova v Irsku a strukturální politika Evropské unie - Hřích, Jan, 1964-
Článek se zaměřuje na politiku Evropské unie vůči venkovu, která vychází z přesvědčení, že evropský venkov je především neopakovatelným kulturním, sociálním i ekologickým fenoménem, který představuje součást historického dědictví evropských národů. Tuto politiku podporuje a na svém území aplikuje také Irsko.