Padesát let Všeobecné deklarace lidských práv - Matoušek, Jiří, 1930-2011
Autor připomíná 50. výročí přijetí Všeobecné deklarace lidských práv, která vytvořila normativní základy a principy, na nichž jsou založeny další právně závazné mezinárodní dohody o lidských právech.