O Evropské úmluvě o osvojení - Novotná, Věra
Autorka představuje Evropskou úmluvu o osvojení, sjednanou 24.4.1967 ve Štrasburku. Cílem této úmluvy je sblížení zásad právní úpravy osvojení, včetně řízení o osvojení v členských státech Rady Evropy a omezit těžkosti vyplývající z rozdílných zásad a principů, jimiž by se osvojení mělo řídit.