Mezinárodní smlouvy podle čl. 10a Ústavy ČR - Malenovský, Jiří, 1950-
Teoretická stať o vztahu mezinárodních smluv a vnitrostátního práva, v daném kontextu konkrétně Statutu Mezinárodního trestního soudu (Římský statut) a ústavního práva, potažmo ústavního pořádku České republiky.