K přesahující transpozici směrnic ES - Král, Richard, 1963-
Směrnice ES jsou specifickým komunitárním právním aktem, který zavazuje pouze členské státy EU, a to pouze co do výsledku, kterého má být dosaženo. Členské státy toho dosahují tzv. transpozicí směrnice, tj. promítnutím obsahu směrnice do vnitrostátního předpisu či úpravy. Transpozice může být pak nenáležitá (nedostatečná), náležitá a náležitá, nicméně přesahující směrnice ES. A právě k přesahující transpozici by členské státy stejně tak jako ČR měly přistupovat velmi opatrně. Více se dovíte z této stati.