Ještě jednou k Evropské úmluvě o osvojení - Novotná, Věra
Článek představuje Evropskou úmluvu o osvojení sjednanou v roce 1967 ve Štrasburku, jejímž cílem je přijetí společných zásad a postupů při osvojení v Evropě. Celosvětově k usměrnění osvojení významně přispívá Úmluva o právech dítěte a bezpochyby přispěje i další mezinárodní úmluva, kterou je haagská Úmluva o ochraně dětí a spolupráci při mezinárodním osvojení.