In dubio pro eodem - k přesahu volného pohybu kapitálu do ostatních svobod Evropského práva - Tomášek, Michal, 1963-
Stať autora, odborníka na právo Evropských společenství, je zaměřena na problematiku volného pohybu kapitálu a volného toku služeb, které vyplývají jednak z liberalizovaného jednotného hospodářského a měnového prostoru ES, jednak z příslušných smluv o Evropském společenství a jednak se přímo dotýkají základních svobod evropského práva, totiž volného pohybu osob, zboží, služeb a kapitálu. I zde však existují výjimky a omezení. Více se dočtete ve stati autora.