Harmonizace obchodní politiky České republiky s obchodní politikou zemí Evropské unie - Vavrejnová, Marie (2000)
Stať autorka věnovala harmonizaci obchodní politiky ČR a zemí EU. Od počátku transformace byly systematicky vytvářeny podmínky pro liberalizaci zahraničního obchodu a současný systém zahraničního obchodu ČR je založen na mezinárodních závazcích v rámci Světové obchodní organizace. Proces liberalizace obchodu ve vztahu k EU v současnosti vrcholí a též podstatná část celní legislativy je již přizpůsobena legislativě platné v zemích EU.
Keywords: Evropská unie; obchodní politika; evropská integrace; commercial policy; European integration; Česko