Cesta naší koruny do evropské měny není jen záležitostí peněžní politiky - Vencovský, František, 1923-2006 (1999)
Stať pojednává o členství ČR v Evropské unii z hlediska přípravných prací, zejména slaďování příslušné legislativy, privatizaci státních majetkových podílů mj. v bankovnictví a z hlediska monetární politiky.
Keywords: Evropská unie; měnová politika; evropské právo; harmonizace práva; evropská integrace; monetary policy; European law; harmonization of laws; European integration; Česko; Czechia