Cesta naší koruny do evropské měny není jen záležitostí peněžní politiky - Vencovský, František, 1923-2006
Stať pojednává o členství ČR v Evropské unii z hlediska přípravných prací, zejména slaďování příslušné legislativy, privatizaci státních majetkových podílů mj. v bankovnictví a z hlediska monetární politiky.