Bezpečnostní a obranná politika EU : ambice a realita na počátku roku 2003 - Khol, Radek, 1972-2024
Tématem článku je bezpečnostní a obranná politika Evropské unie v roce 2003 a její změny. Text obsahuje informace o průběhu a výsledcích intenzivní debaty ve dvou pracovních skupinách Konventu - Vnější vztahy a Obrana, o změnách ve vztahu EU-NATO a o první operaci Evropské unie pod hlavičkou EBOP (Evropská bezpečnostní a obranná politika).