Hostilita ke zvířatům u jedinců s poruchami chování - Ling, Ondřej (2025)
Rigorózní práce se zaměřuje na ojedinělé téma hostilního chování ke zvířatům u jedinců s poruchami chování. Práce má deskriptivní charakter a nabízí ucelený a komplexní pohled na tuto problematiku. Syntetizuje poznatky a předkládá je ve smysluplné posloupnosti tak, aby byla pro čtenáře co nejvíce přínosná. Středobodem práce je systematická rešerše na téma intervence tohoto fenoménu, která analyzuje vybrané studie a nabízí, především odborné obci, možné cesty, jakým způsobem vést intervenci s takovými dětmi. Konkrétní příběh a vedení rozhovoru s takovým dítětem na téma hostility ke zvířatům tvoří závěr systematické rešerše.