O Snožroutkovi - Ende, Michael, 1929-1995; Fuchshuber, Annegert, 1940-1998; Studenovská, Radana, 1975- (Praha : Malvern, 2019)
Knížka pro děti, které se bojí večer usínat, protože je ve snech trápí příšery. Princezna Dřímalka, dcera krále Ospálkova je na tom stejně. Nepomáhají ani mudrci z celé země, proto začne sám pan král pátrat po celém světě po nějakém léku, který by princezně pomohl. Nakonec najde na opačném konci světa mužíčka Snožroutka, který všechny zlé sny jednoduše zbaští. A zbaští je všem, kteří ho pozvou speciálním zaříkávadlem.
Pro děti od 4 let
Keywords: německé pohádky; publikace pro děti; German fairy tales; children's literature