Využití obrysových map v geografickém vzdělávání - Vysloužilová, Josefa (2025)
Bakalářská práce se zabývá využitím obrysových map v geografickém vzdělávání, hlavním cílem je vytvoření výukových materiálů, jež budou sloužit k procvičování místopisných pojmů, ale také rozvoji dalších kartografických a geografických kompetencí. V teoretické části jsou charakterizovány mapové dovednosti, obrysové mapy a místopisné pojmy. Dále jsou analyzovány určité volně dostupné zdroje obrysových map, které využívají dotazovaní učitelé v praxi. Získané informace napomohly k vytvoření dvou odlišných pracovních listů, jež byly následně prakticky ověřeny na gymnáziu.