Dynamická webová mapa turistického resortu - Drahošová, Romana (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu dynamické webové mapy pro turistický resort Chaty nad Koupalištěm v Borové. Cílem práce je zlepšit orientaci návštěvníků v areálu a jeho okolí. Práce spojuje teoretické základy webové kartografie a praktické aplikace, přičemž hlavním výsledkem je interaktivní mapa , která je vložena do nově vytvořených webových stránek areálu. V rámci vývoje byla použita knihovna Leaflet pro vizualizaci geografických dat ve formátu GeoJSON, čímž byla umožněna interaktivní práce s mapou a její přizpůsobení uživatelským potřebám. Mapa kromě zlepšení orientace v resortu také přispívá k marketingu a zvýšení spokojenosti návštěvníků, díky možnosti poskytovat aktuální informace. Součástí práce bylo uživatelské testování, které vedlo k optimalizaci rozhraní, funkčnosti webu a interaktivní mapy. Výsledky této práce ukazují na potenciál webových map v oblasti cestovního ruchu, kdy moderní technologie usnadňují komunikaci mezi správcem areálu a návštěvníky a také podporují a