Opakování velkých vod v povodí Moravy - Coufal, Pavel (2024)
Tato práce je zaměřena na vyhodnocení N-letých průtoků z křivek překročení a opakování velkých vod v povodí řeky Moravy s využitím logaritmicko-normálního rozdělení LN3, Pearsonova rozdělení III. typu, GEV a Gumbelova rozdělení. Výsledky budou následně srovnávány a posuzovány z hlediska aproximace empirické křivky překročení a opakování jednotlivými metodami. Závěry z této práce by měly sloužit jako příklad přístupu k vyhodnocení N-letých průtoků, případně by mohly sloužit jako jeden z podkladů pro úpravu metodiky odvození N-letých průtoků ve vodoměrných stanicích sítě ČHMÚ.