Analysis of traditional and "non-traditional" data used to improve the management of emergencies in the Czech Republic and abroad - Špulák, Pavel (2024)
Předkládaná práce se zaměřuje na zefektivnění datové podpory krizového managementu a tím na zlepšení ochrany před mimořádnými událostmi. Současná bezpečnostní situace přináší nutnost efektivněji využívat stará, tradičně shromažďovaná data a~shromažďovat a vyhodnocovat nová, netradiční data. Vzhledem k tomu, že využití prostorových a neprostorových dat v~souvislosti s mimořádnými událostmi je~široké téma, zaměřuje se práce na vybrané aspekty problematiky. Jedním z hlavních problémů řešených v práci je automatizace zpracování dat. Jejím hlavním přínosem je úspora opakované lidské práce. Může také podstatně snížit množství lidských chyb a~omylů. Problém automatizace zpracování dat byl v práci diskutován ze~dvou hledisek. První je hledisko se soustřeďuje na tvorbu map a grafů popisujících probíhající mimořádné události nebo jiné obdobné situace. Druhé se zabývá přípravou dat pro publikování ve~formě~webové služby. Zejména se zaměřuje na sběr dat, odstranění nekompatibility mezi daty z r