The shadow planet : the board game - Santopietro, Giacomo (Sir Chester Cobblepot, 2022)
The Shadow Planet je sci-fi hra s prvky mimozemského hororu založená na krásně ilustrovaném italském grafickém románu od tria tvůrců, které si říká Blasteroid Bros, a navržená autory odpovědnými za Letters from Whitechapel. Ve hře se skupina astronautů vydává na záchrannou misi na opuštěnou planetu, aby zjistila osud dávno ztraceného vědeckého plavidla. Hráči mají jen omezený čas na vyšetření toho, co se stalo a zjišťují, že planeta i přeživší skrývají strašlivá tajemství, která by mohla ohrozit lidstvo. Hra kombinuje mechaniku skrytých identit s inovativním přístupem k deckbuildingu. Hráči si losují tajné cíle a používají různé postavy k jejich dosažení. Musí strategicky řídit své balíčky karet, pohybovat se po různých místech planety a získávat mocné karty nebo speciální schopnosti.