Hirošima - Hersey, John, 1914-1993 (Leda, 2020)
V roce 1946 John Hersey vydal knihu s šesti příběhy lidí, kteří přežili výbuch atomové bomby v Hirošimě v roce 1945. Po čtyřiceti letech je znovu vyhledal a v tomto vydání najdeme jejich další osudy až do roku 1985.