Boskovicko v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Dvořáčková, Michaela (2024)
Bakalářská práce obsahuje dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá definicí pojmu terénní výuka, jaké jsou cíle terénní výuky, dělení terénní výuky, její typy a také postavením terénní výuka v kurikulárních dokumentech. Dále je součástí teoretické části vymezení a charakteristika modelového území Boskovicka, kde je popsána stránka fyzickogeografická a socioekonomická. Praktickou část bakalářské práce tvoří tři návrhy terénní výuky, které se liší rozdílným obsahem a metodami terénního vyučování. Ke každému návrhu je vytvořen metodický list pro učitele, který popisuje cíle aktivity, klíčové kompetence, organizaci, hodnocení atd. Pro každý návrh terénní výuky byly vytvořeny pracovní listy pro žáky i s autorským řešením.