Geografie zemědělství v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Fischer, David (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá geografií zemědělství a jejím zařazením v geografickém gymnaziálním vzdělávání. Hlavní cíl a zároveň obsah práce tvoří 3 návrhy výukových materiálů, které jsou aplikovatelné do gymnaziální výuky zeměpisu. Před tvorbou výukových materiálů byl v teoretické části práce proveden rozbor postavení tématu v RVP G a obsahová analýza vybraných učebnic a školních atlasů. Informace o stavu výuky geografie zemědělství v praxi jsme zjišťovali prostřednictvím rozhovorů s vybranými středoškolskými učiteli. Ke každému výukovému materiálu je zpracována elektronická výuková prezentace včetně metodických listů pro učitele a aktivit pro samostatnou práci žáků v podobě pracovních listů. Některé z výsledných materiálů se podařilo otestovat ve výuce.