Výuka politické geografie v gymnaziálním vzdělávání - Plodek, Martin (2024)
Cílem této práce je analýza obrazu politické geografie ve výuce zeměpisu na čtyřletých a vyšším stupni víceletých gymnázií v České republice. Pro identifikaci tohoto obrazu byla zvolena metoda polostrukturovaných rozhovorů s učiteli zeměpisu. Výsledný obraz je následně porovnán s přístupy a tématy současné akademické politické geografie a na základě tohoto porovnání jsou navrženy možné inovace výuky. Relevance a vhodnost těchto návrhů na inovaci jsou v práci diskutovány s vybraným učitelem zeměpisu.