Využití družicových snímků v geografickém gymnaziálním vzdělávání - Zavilinská, Monika (2024)
Využívanie družicových snímok v poslednom desaťročí nadobudlo veľkého úspechu. V súčasnej prebiehajúcej štvrtej priemyselnej revolúcii a modernizácii školstva dochádza čoraz k väčšiemu záujmu o geoinformačné technológie používané v školstve. Zároveň stúpa záujem o využívanie družicových snímok vo výuke na hodinách geografie. Diaľkový prieskum Zeme nie je novinkou v školstve, o tejto téme sa učilo už počas Československa, avšak na určitý čas sa táto téma vytratila z učebníc a získala na svojej popularite až v 21. storočí. Cieľom tejto diplomovej práce je priblížiť učiteľom geografie tému diaľkového prieskumu Zeme, poskytnúť im jednoduchý návod na prácu s družicovými snímkami a ponúknuť im nápady ako využívať tieto snímky vo výuke. Pričom výsledkom tejto práce sú pracovné listy, ktoré sa venujú využitiu družicových snímok vo výuke a atlas družicových snímok.