Environmentalizace veřejného stavebního práva - současný stav a perspektivy - Židek, Dominik, 1989- (2017)
Disertační práce se zabývá jevem zvaným environmentalizace veřejného stavebního práva. Jejím cílem je na půdorysu právních předpisů, doktrinálních názorů a velmi obsáhlé judikatury správních soudů analyzovat základní faktory způsobující pronikání vlivů životního prostředí do procesů veřejného stavebního práva. Právě analýza těchto faktorů a následné zobecnění závěrů stran analyzovaného jevu je jejím hlavním obsahem. Práce odpovídá na otázku, do jaké míry je současné veřejné stavební právo ovlivněno „environmentálními akty“ - tedy co a v jaké míře ovlivňuje procesy veřejného stavebního práva ze strany práva životního prostředí.