Ostrov pokladů - Stevenson, Robert Louis, 1850-1894; Burian, Zdeněk, 1905-1981; Skoumal, Aloys, 1904-1988 (Praha : Euromedia Group, 2020)
Klasický dobrodružný román z námořního prostředí o nebezpečné výpravě za pokladem starého piráta. Jim Hawkins, baron Trelawney a doktor Livesey se spolu s kapitánem Smolletem vypraví na cestu za pokladem, který před lety ukryl kapitán Flint na neznámém ostrově. Jim ani jeho přátelé zpočátku netuší, že členové jejich posádky jsou z převážné většiny bývalí piráti a že jednonohý Silver byl lodním mistrem na lodi samotného kapitána Flinta. Cesta za pokladem se tak značně zkomplikuje.
Přeloženo z angličtiny
Pro čtenáře od 10 let
Keywords: skotské romány (anglicky); dobrodružné romány; publikace pro děti; Scottish fiction (English); adventure novels; children's literature