Využití ArcGIS online a StoryMaps ve výuce zeměpisu - Žáčková, Zuzana (2024)
Diplomová práce je zaměřena na využití programu ArcGIS Online a StoryMaps ve výuce zeměpisu. Cílem práce bylo vytvořit takové aktivity, které by nejen prohlubovaly učivo zeměpisu, ale zároveň zeměpis propojovaly s dalšími předměty a díky práci s digitálními technologie také zlepšovaly digitální kompetence žáků. Při tvorbě aktivit bylo vycházeno z požadavků revidovaného Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia, ve kterém je zmíněna důležitost implementace digitálních technologií do výuky. Práce se zaměřuje také na témata využívání informačně komunikačních technologií ve výuce a rozebírá mapové portály vhodné právě do výuky. Výsledkem práce jsou tři aktivity využívající ArcGIS Online, které byly následně otestovány žáky gymnázia.