Jedinečná svatá - Taussig, Pavel, 1933- (Cosmopolis, 2023)
Literární humoresky Pavla Taussiga, které původně vyšly roku 1985 v exilovém vydavatelství 68 Publishers, jsou pestrým jazykem vyprávěné příběhy vypointované s aforistickou přesností a protkané ironií a sarkasmem.