Distanční výuka dějepisu na druhém stupni základní školy - Mojžíš, Michal (2023)
Rigorózní práce se věnuje problematice distanční výuky dějepisu na druhém stupni základní školy. Hlavním cílem práce je analyzovat potřeby učitelů v souvislosti s distanční výukou dějepisu na druhém stupni základní školy a na základě zjištěných informací vypracovat metodickou podporu. Práce je rozčleněna na teoretickou, praktickou a aplikační část. Pro účely praktické části byly realizovány polostrukturované rozhovory a bylo provedeno dotazníkové šetření, přičemž závěry byly použity jako základ pro metodickou podporu pro učitele a modelové přípravy na distanční hodiny dějepisu v aplikační části.