Cyklodoprava v metropolitním regionu jako prostředek každodenní mobility a jako téma geografického vzdělávání - Weinlichová, Lucie (2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem cyklodopravy v metropolitním regionu. Její rešeršní část se věnuje zkoumání začlenění dané problematiky do odborné literatury. Po metodické části následuje průzkum aktuální situace cyklodopravy v Brně, včetně studia strategických dokumentů a plánů dopravy a mobility a posouzení míry jejich realizace. Další část práce prezentuje výsledky empirického výzkumu, který probíhal formou polostrukturovaných rozhovorů s lidmi, kteří dojíždějí do práce na kole. V poslední části práce je provedena rešerše aktuální situace výuky cyklodopravy na gymnáziích v Brně. Tato kapitola také obsahuje návrh výuky tématu cyklodopravy ve formě pracovního listu.