Výuka geografie a geografických témat na středních odborných školách v České republice - analýza RVP, podmínky, příležitosti a realita - Šulc, David (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou výuky geografie na středních odborných školách v České republice. Cílem práce byla analýza kurikulárních dokumentů, zejména dokumentů Rámcových vzdělávacích programů a školních vzdělávacích programů. V první části byli před-staveny obory středního odborného vzdělání, které ve svých osnovách obsahují výuky geo-grafických témat. V druhé části byli poté představeny modelové školy a jejich ŠVP. V práci je kladen důraz hlavně na geografická témata obsažena v těchto dokumentech, předměty, ve kterých se tato témata vyučují a hodinovou dotaci těchto předmětů.