Možnosti využití geocachingu v gymnaziální výuce zeměpisu - Michalcová, Kristýna (2023)
Bakalářská práce se věnuje představení geocachingu a jeho aplikací v gymnaziální výuce zeměpisu. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V první části práce je podrobně popsán geocaching, terénní výuka a jejich ukotvení v systému kurikulárních dokumentů. Druhá část práce se zaměřuje na modelovou hodinu zeměpisu s využitím geocachingu. V této části práce najdeme podrobný popis plánování a příprav, zadání úloh, vyhodnocení modelové hodiny a zpětnou vazbu. Hlavním výstupem práce je podrobný metodický list pro učitele, který může posloužit jako návod k uskutečnění terénního vyučování.