Výuka regionální geografie Střední Ameriky na gymnáziích - Hartmannová, Silvie (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je tvorba materiálů pro výuku regionální geografie Střední Ameriky na vyšším stupni gymnázií. V úvodní části se práce věnuje požadavkům RVP G na výuku regionální geografie a zařazení a pojetí tématu Střední Ameriky na příkladu ŠVP čtyř vybraných gymnázií. Následně jsou analyzovány dostupné učebnice, atlasy a vybrané webové stránky z hlediska jejich obsahu využitelného v rámci výuky Střední Ameriky. Na základě zjištění byly vytvořeny výukové materiály v podobě komplexně pojatého výukového textu a pracovních listů. Jsou navrženy tak, aby zahrnovaly zároveň teoretický podklad pro výuku i aktivity, které společně umožní žákům se dobře seznámit s regionem a jeho aspekty.