Terénní výuka v okolí Oslavan - Hájek, Filip (2023)
Bakalářská práce je tvořena dvěma částmi. První, teoretická část, vymezuje postavení terénní výuky v rámci výuky geografie s důrazem na rozvoj klíčových kompetencí, představuje studované území, jeho fyzickogeografické a socioekonomické charakteristiky, jakož i jeho historii. Hlavním výstupem druhé, praktické části, jsou tři návrhy na terénní výuku v okolí Oslavan. Tyto návrhy byly sestaveny s důrazem na různorodost lokalit. Každý návrh disponuje mapou území, pracovním a metodickým listem. Jsou zde také podrobně popsané jednotlivé trasy a v každém návrhu je zahrnut i plánovaný harmonogram pro každý den tak, jak by terénní výuka vzhledem k dopravní dostupnosti mohla probíhat. Právě tyto návrhy jsou hlavním cílem této bakalářské práce.