Reakce hexachloro-cyklo-trifosfazenu se silylačními činidly - Kočí Voznicová, Radka (2002)
Významnou oblast v chemii sloučenin fosforu a dusíku představují fosfazeny. Jedná se o sloučeniny, které ve své molekule obsahují pravidelně se opakující uskupení -P=N-.