Folklór jako příklad realizace průřezového tématu myšlení v evropských a globálních souvislostech v gymnaziálním vzdělávání - Kozlová, Adéla (2023)
Diplomová práce se zabývá začleněním folklóru do výuky zeměpisu v rámci průřezového tématu Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech. V teoretické části je popsána návaznost folklóru a místních tradic na rámcový vzdělávací program pro čtyřletá gymnázia, průřezové téma a možnosti zařazení tématu do školních vzdělávacích programů. V rámci praktické části byly vytvořeny dva pracovní listy s metodikou a webové stránky se všemi informacemi z bakalářské a diplomové práce. Součástí diplomové práce je pilotáž pracovních listů.