Přeshraniční aktivity v Euroregionu Beskydy (CZ-SK-PL) - Christian, Tomáš (2023)
Tato diplomová práce se zabývá tématem přeshraniční spolupráce v oblasti Euroregionu Beskydy, tedy oblasti trojmezí Česka, Slovenska a Polska. V práci je charakterizováno zájmové území. Stěžejní pro výzkum je analýza realizovaných přeshraničních projektů, v programovém období 2014-2020, která se soustředí na fondy malých projektů a subjekty z Euroregionu Beskydy, jenž se do projektů zapojily. Okrajově se práce také věnuje dopravním vazbám (popř. přeshraničním spojům veřejné hromadné dopravy) v oblasti. Získané poznatky jsou pak doplněny dotazníkovými šetřeními.