Má Amerika : fejetony a příhody 1871-1892 - Sládek, Josef Václav, 1845-1912 (Česká knižnice (Host) ;, 2022)
Fejetony a příhody, v nichž Josef Václav Sládek seznamoval soudobou českou veřejnost se svými zážitky z cesty po Severní Americe, obohacují tradiční portrét básníka o nové rysy, a představují ho tak v nezvyklé roli zpravodaje a publicisty.