Rytmy malého města - Špička, Václav (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá rytmy malého města, přesněji města Rosice, kde rytmizátory (pacemakers) udávají rytmus, ať už částí celku či celku úplného. Rytmizátor však nepůsobí pouze na dané místo, udává rytmus daného místa v určitý čas a ovlivňuje tak i samotné aktéry, kteří se na daném místě v určitý čas vyskytují. V rešeršní části práce jsou uvedeny pohledy na problematiku rytmizátorů z pohledu několika autorů, kdy tyto poznatky pomohli při terénním výzkumu zacíleném již přímo na město Rosice. Ve výzkumné části jsou pak uvedeny poznatky získané z kvalitativního a kvantitativního výzkumu. V poslední části práce je dále vypracován učební materiál využitelný pro střední školy, a to v podobě pracovního listu. Dále je vytvořen metodický list (návod) pro učitele, jak s pracovním listem pracovat, tak aby bylo dosaženo potřebných výsledků terénního výzkumu.