Satelitní data v geografickém vzdělávání - využití satelitních dat programu Copernicus a nástroje EO Browser - Jurča, Tomáš (2023)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření návodu k využívání webové platformy EO Browser, která umožňuje prohlížení satelitních snímků. Dále vytvoření metodického listu pro učitele a pracovního listu pro žáky. Úvodní teoretická část se zabývá využitím satelitních snímků ve výuce a jejich přínosem do výuky přírodovědných předmětů. V praktické části je zpracován manuál, metodický i pracovní list. Manuál je složený ze tří částí, podle kterého lze pracovat v EO Browser i bez předchozích zkušeností. Metodický list, který je určen učitelům geografie se zaměřuje na sledování vodní vláhy a sucha pomocí satelitních snímků. Na metodický list navazuje pracovní list pro žáky. Jelikož EO Browser nabízí množství funkcí, bude metodický i pracovní list zaměřen na problematiku vodní vláhy a sucha.