Ochota studentů komunikovat ve výuce anglického jazyka na vysoké škole - Jelínková, Jaroslava (2022)
Předkládaná disertační práce se zabývá ochotou studentů komunikovat ve výuce anglického jazyka na vysoké škole. Ochota studentů komunikovat ve výuce je konstrukt, který měří ochotu studentů podílet se na výukové komunikaci prostřednictvím čtyř řečových dovedností (čtení, psaní, poslech a mluvení). Cílem práce bylo popsat míru ochoty studentů komunikovat ve výuce anglického jazyka a faktory, které mohou ochotu studentů ovlivnit, tj. obavou studentů z komunikace ve výuce anglického jazyka a motivy studentů pro komunikaci s učitelem. Obava z komunikace ve výuce cizího jazyka je koncept, který tvoří tři složky, tj. komunikační ostýchavost, zkoušková úzkost a strach z negativního hodnocení. Dalším cílem bylo získat data o tom, jaké motivy studenty vedou k zapojení se do komunikace ve výuce. Výzkum byl veden na základě metodologie smíšeného designu. Kvalitativní část výzkumu zahrnovala použití demografického dotazníku, škály Ochota studentů komunikovat ve výuce anglického jazyka, Obava z kom