Klima školní třídy prvních ročníků střední odborné školy po distančním vyučování - covid-19. - Zelníčková, Helena (2022)
Rigorózní práce řeší problematiku klimatu školní třídy prvních ročníků vybrané střední školy po pandemii covid-19 ve školním roce 2021/2022. V teoretické části práce je řešeno klima školní třídy s ohledem na skupinovou dynamiku a na pedagogickou interakci mezi učiteli a žákem. Rigorózní práce řeší klima školní třídy prvních ročníků vybrané střední školy po pandemii covid-19. Hlavním cílem teoretické části práce je popsat klima školní třídy s ohledem na fáze vývoje třídního kolektivu jako malé sociální skupiny a vlivu třídního učitele na klima školní třídy v prostředí distanční výuky. Dílčím cílem je charakteristika managementu školní třídy jako významné odborné kompetence pedagogů. Dále je dílčím cílem popsat důležitost harmonického vývoje školního kolektivu jako nejvýznamnější prevence patologických jevů ve školní třídě. Samostatnou kapitolu tvoří popis distanční výuky a popis průběhu distanční výuky ve školním roce 2020/2021. Hlavním cílem empirické části rigorózní práce je zachy