Newton & great discoveries - Mangone, Nestore (Cranio Creations, 2021)
Newton & Great Discoveries je strategická desková hra, která se odehrává v období osvícenství, kde hráči sledují cestu velkých vědců 18. století, aby se stali nejvýznamnějšími akademiky na světě. Hra se hraje v šesti kolech a hráči provádí různé akce pomocí akčních karet, jako je studium, cestování, práce a výzkum. Tyto akce jim umožní získávat body, které jsou klíčem k vítězství. Na konci hry vyhrává hráč s nejvyšším počtem bodů, což odráží jeho úspěchy ve vědeckém světě. Rozšíření Great Discoveries přidává dva nové moduly do hry: balíček třiceti nových akčních karet a velké objevy, které hráči mohou sbírat na různých akčních deskách. Tyto objevy poskytují bonusy během hry nebo vítězné body při závěrečném hodnocení.