Pod dohledem : možná si myslíte, že jste v bezpečí, ale ve skutečnosti jste... - Jewell, Lisa, 1968-; Lžička, Milan, 1976- (Praha : Cosmopolis, 2020)
Psychologický thriller, odehrávající se v okouzlující části Bristolu, v němž zdánlivě laskaví a bezúhonní občané bedlivě sledují své sousedy a pokoušejí se odhalit jejich domnělá nebo skutečná tajemství. Každý má svoje tajemství. Ale ne vždy je dobře skryté. Melville Heights patří k nejhezčím čtvrtím v Bristolu. Na takovém místě se přece brutálně nevraždí. Jenže... každý tu má svoje tajemství. A každý je trochu pod dohledem. Toma Fitzwilliama, ředitele školy, mají všichni rádi, i jeho nová sousedka Joey Mullenová se do něj rychle zamiluje. Je přesvědčená, že o jejím poblouznění nikdo neví, jenže Tomův syn Freddie bedlivě sleduje dění v blízkém okolí a neunikne mu, že se Joey vůči jeho otci chová zvláštně. O pár ulic dál bydlí studentka Jenna, která má podezření, že ředitel není až tak bezúhonný, jak se zdá. Projevuje nezvyklou náklonnost její nejlepší kamarádce a Jennina máma je přesvědčená, že jí Fitzwilliam ztrpčuje život. A už dvacet let před těmito událostmi se jistá školačka v tajném deníku vyznává z lásky ke svému pohlednému mladému angličtináři... Nakladatelská anotace.
Keywords: anglické romány; thrillery (romány); English fiction; thrillers (novels)